III. Mókus utca 1-3.
Asztalfoglalás: +36 70 332 7108
Az ételek a Krúdy család eredeti receptjei alapján készültek, melyek megtalálhatóak
Az emlékek szakácskönyve – Ízes írások és régi receptek című könyvben.
A gyomor örömei 1990 Ft
Gulyásleves (tányér)
„Piros volt, mint a naplemente, és olyan illat szállt vele, mint a legkedvesebb szakácsnéval, akinek az ember jókedvében házasságot ígér.”
[Krúdy Gyula: A nagy étvágyú ember (1932)]
Túrós csusza
Szindbád vacsorája 2990 Ft
Újházi tyúkhúsleves (tányér)
„Milyen volt a híres leves?
Műbarátok – akik még bőségesen találtattak a színészet körül – fogyasztják vala Újházi levesét,
mintha az valamely vallásos szertartás volna. A csirkével, tésztával és zöldséggel teli levesestálba
dugja a fejét Herzl Dóri, a lipótvárosi fiskális, akit rózsaszínű arcával nemhiába mondanak örökifjúnak. Gyermeteg, mindig barátságra hajlamos, az élet mélyebb problémáival nem törődő kedéllyel szedegette az Újházi-leves falatjait tányérjára. A combnak vagy a mellnek éppen úgy megörvendezett, mint egy közelében eldurranó anekdotának, amelynek bőséges birtokában voltak az Újházi-társaság tagjai.“
[Krúdy Gyula: Újházi levese (1932)]
Paprikás csirke galuskával
„A paprikás csirke kijött a konyhából, mint már annyi más bolond csirke; Egyesi úr elé telepedett,
és megmutatta magát valódi külsejében, hogy Egyesinek a feje búbján, mint akár a kacsafark,
felkunkorodott egy-két ujjnyi haja, mert nem mindennapi élvezetet ígért a jövevény.”
[Krúdy Gyula: Mellékutcai vendéglő művének A paprikás csirke sikere fejezetéből (1934)]
Ugorkasaláta (uborka saláta népiesen)