Rozmaring Kertvendéglő

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.
Telefon: +36 1 367 1301

Krúdy-napok a Rozmaringban
Krúdy Gyula az óbudai kiskocsmák törzsvendégeként él még ma is, mint sok ínyencség névadója. Mi is ezen az úton indultunk el 1991 őszén és azon vagyunk, hogy legyen maradandó a vendégszeretetünk !
Mára már több teremből álló Rendezvény Ház lettünk, és igazán az „Óbudai Hangulat” („ Az a pillanat, amikor nem lehet eldönteni, hogy ki a vendég és ki a vendéglátó”) öröksége is Krúdy Gyulának köszönhető, aki oly sok kulináris élvezettel gazdagítja a vendéglőkbe vágyók falatozását.
Kérem, kóstolgassák a finomságokat, melyek Krúdy Gyula ízei között a Rozmaring konyhájában is megkóstolhatóak:

Előételek:
Frissen sült libatöpörtyű hideg libamájjal, kerti zöldségekkel
Bécsi tányérhús friss ecetes tormával
Levesek:
Tárkonyos borjúragu leves
Marhahúsleves gazdagon
Főételek:
Vörösboros marhapörkölt juhtúrós galuskával
Grillezett fogas fokhagymás paraj ágyon vajas, petrezselymes burgonyával
Krúdy kedvenc sültjei a kemencéből ( fűszeres oldalas, töltött dagadó, kacsasült) tepsis burgonyával
Desszert:
Házi rétes ízelítő tejsodóval
Máglya rakás

Italkínálat:
Krúdy-fröccs (9dl bor + 1 dl szóda)
Kis Krúdy-fröccs (4 dl bor + 1 dl szóda)

Krúdy életében és műveiben nagy szerepet játszottak a kulináris élvezetek, amint arról az alábbi idézet is tanúskodik:
„Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét. Csak a fiatal hátgerincnek való a nők körül való forgolódás, míg a nemzet törzsei, a férfiak, elszélesednek,
mint a tölgyfák, és a csontrendszer és a test alkata leginkább üldögéléshez idomul …”
Krúdy Gyula: Magyar Hasak (1919)

Május 4-től az alábbi menüket kínálják a Krúdy-negyed vendéglői:
És egy kis Rozmaring…
A Főpolgármester kedvence … (Pirított sertésmáj párolt rizzsel)
Rozmaringos báránytekercs
Pulykaérmék Kispepének (Tejszínes gombás pulykaragu)

Krúdy-menü a Gigler Vendéglőben
Velőkrokett
Tejfölös gombaleves húsgombóccal
Savanyú tüdő